GiantMotor

Moottoreita on pieniä ja isoja. Moottoreita löytyy vähän jokaisesta paikasta.

Tällä sivustolla kerromme uutisia ja ajankohtaisia asioita moottoreihin liittyvistä ilmiöistä. Pääosassa sivustollamme tulevat olemaan normaalin liikenteen moottorit eli moottoripyörät ja autot, mutta myös lentävät koneet kuten lentokoneet ja helikopterit, laivoja unohtamatta.

Moottoreita ja savua

Sivustolla esiintyy myös moottoriurheilua tavalla tai toisella, tai videoita autojen maailmasta.

Kiinalaisilla oli omia moottoreitaan jo 1200-luvulla rakettien muodossa, joilla puolustauduttiin mongoliarmeijaa vastaan ja Euroopassa lienee Heron Aleksandrialainen, joka rakensi alkeellisen höyrykoneen mutta vasta 1600-luvulla italialainen Giovanni Branca tekaisi vastaavan ja James Watt kehitti jo höyrykoneen, jota voidaan pitää tärkeänä osana teollista vallankumousta. Watt myös keksi käyttää termiä hevosvoima, kertomaan koneen tehoista.

Kun moottoreista puhutaan yleisesti niin puhutaan höyry- , stirling- , poltto- , sähkö- , hydrauli- sekä paineilmamoottoreista, ja näistä meille tavallisille ihmisille luonnollisesti tutumpia ovat autoistamme tutut diesel- ja bensiinimoottorit sekä erilaiset sähkömoottorit, joita vastaavasti on melkein kaikissa kodinkoneissa.

Moottoriurheilu

Moottoriurheilun lajeja on myös maailmalla melkoisesti ja otamme haasteen vastaan vähintäänkin uutis- ja ajankohtaispuolella, jolle pyrimme silloin tällöin kirjoittelemaan erilaisista moottorillä toimivista lajeista ja tapahtumista.