Insitu tekee yrityksen pisimmän lennon ennätyksen 25,5 tunnin miehittämättömällä Integrator UAS -lennokillaan

Boeing-yhtiö teki vastikään pisimpään kestäneen lennon yrityksen ennätyksen 25,5 tunnin miehittämättömällä Integrator (UAS) -lennokilla operatiivisella tehtävällä.

Ennätyslento tehtiin 68 kg:n painoisella Integrator-lennokilla, joka oli varustettu hankkimaan tehtävällä useita eri tietosisältöjä. Se ylitti aiemman, 24 tunnin ennätyksen vuodelta 2014. Myös aiempi ennätys oli tehty Integrator-tyypin lennokilla.

Asiakas vaati kohteen sitkeää tarkkailua pitkän aikaa. Integratorin konfiguraatio ja sen pitkän matkan ominaisuudet mahdollistivat sen, että asiakas pystyi käyttämään vain yhtä alusta kahden tai useamman vähemmän tehokkaan aluksen sijaan.

Pienempitehoiset UAS-alukset vaativat siirtoja useiden alusten välillä, jotta kohdetta voidaan tarkkailla koko ajan. Integratorin ansiosta asiakkaat pystyvät takaamaan kohteen tarkkailun ja tehtävään kohdistuva riski on pienempi.

Pitkän matkan ilma-alukset pienentävät riskejä kun nousu- ja palautussekvenssejä on vähemmän, UAS:n ollessa herkimpiä vaurioille. Lisäksi niillä voidaan paremmin kattaa alueet, joilla tukikohtia on harvassa ja asiakkaat voivat toimia pienemmällä laitemäärällä ja miehityksellä kuin alukset, joiden kestokyky on pienempi.

”Integrator-lennokkimme hyödyt asiakkaalle ovat suuremmat kuin muiden miehittämättömien ilma-alusten” sanoi Diane Rose, Insitun puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. ”Asiakkaat voivat keskittyä tehtävään ja olla varmoja siitä, että he saavuttavat tärkeät tavoitteensa edullisemmin ja luotettavammin kentällä testattujen miehittämättömien lennokkiemme avulla.”

Insitun pitkän kantomatkan Integrator hyödyttää asiakasta monin tavoin, kuten tiedustelun kuvaketjun katkeamattomuuden, tarkkailun ja tiedustelun (ISR), jolloin asiakkaat voivat seurata tarkkailtavaa kohdetta koko ajan. Lisäksi se antaa elämänmallianalyysin, jolloin asiakkaat voivat katsella videotallennetta havaitakseen arvokkaita kohteita.

Insitun modulaaristen tietosisältöjen täysi valikoima sisältää jatkuvan ISR:n maailman äärimmäisimmissä ympäristöissä. Tietosisältömme, jotka vaihtelevat päivä- ja yöajan full motion videosta (FMV) ja signaalitiedustelusta (SIGNIT) elektroniseen sodankäyntiin (EW) lisäävät UAS:n kykyjä vastata asiakkaidemme erityisiin ja muuttuviin tarpeisiin joustavasti ja helposti integroiden.

Mikä on Insitu 

Insitun toimipisteitä sijaitsee Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa, ja niistä käsin Insitu valmistaa ja tukee miehittämättömiä järjestelmiä ja ohjelmistoteknologiaa, jolla tuotetaan alusta loppuun -ratkaisuja anturien datan keräämiseen, käsittelyyn ja hallintaan. Tähän mennessä järjestelmillämme on lennetty yli 1,4 miljoonaa tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *