Maailman suurin lentokone Roc

Amerikkalaisen Stratolaunchin kehittämä Roc-lentokone on nimittäin vielä Antonov An-225:ttäkin suurempi, joka on aiemmin ollut maailman suurin lentokone. Kokeellisen lentokoneen siipien kärkiväli on hurjat 117,3 metriä, mikä on yli 30 metriä Antonovia enemmän, ja se tekee siitä siipien kärkivälillä mitattuna maailman suurimman lentokoneen.

Roc on ilmasta laukaistavien rakettien kuljetukseen kehitetty lentokone, joka teki ensilentonsa keväällä 2019. 

Stratolaunch Roc teki viimeisimmän lentotestinsä toukokuussa 2022

Siipien kärkiväli on 385 jalkaa (117 metriä) Stratolaunch’s Roc on tarkoitettu hypersonic-ajoneuvojen kuljettamiseen. Viimeisimmällä koelennolla yhtiö esitteli uuden pylvään lentokoneen keskisiivessä Talon-A-hypersonic-ajoneuvojen kuljettamiseen ja vapauttamiseen. Talon-A-ajoneuvot ovat rakettikäyttöisiä, autonomisia, uudelleenkäytettäviä testialustoja, jotka kuljettavat mukautettavaa hyötykuormaa yli 5 Machin nopeuksilla.

Viidennen testilennon tärkeimmät alustavat tulokset olivat lentokoneen yleisten suoritus-ja käsittelyominaisuuksien validointi. Tämä sisältää äskettäin asennetun pylväslaitteiston. Lentoon kuului myös laskutelinetoimintojen validointi, mukaan lukien oven toiminnallisuus ja vaihtoehtoisten vaihteiden laajennus.

“Pyloni on olennainen osa yhdistettyä laukaisujärjestelmäämme, ja olen ylpeä tiimin oikea-aikaisesta ja laadukkaasta integraatiotyöstä, joka on tapahtunut edellisen koelentomme jälkeen. Heidän omistautumisensa ansiosta jatkamme tasaista edistymistä kohti talon-A-lentokoneiden seuraavan virstanpylvään saavuttamista myöhemmin tänä vuonna”, sanoi tohtori Zachary Krevor, Stratolaunchin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja.

Kantajalentokoneen ohella Stratolaunch työskentelee kahden Talon-A-testiajoneuvon, TA-0:n ja TA-1:n, järjestelmäintegroinnin ja toiminnallisen testauksen parissa.

Lisäksi yritys on myös aloittanut ensimmäisen täysin uudelleen käytettävän hypersonic testiajoneuvon TA-2 valmistuksen. Tavoitteena on aloittaa hypersonic-lentojen testaus ja palveluiden toimittaminen valtion-ja yritysasiakkaille vuonna 2023.

Kolikkopelit nettipelaajan ajatuksissa

Suomalaiset ja muutkin eurooppalaiset aikuiset pelaavat vapaa-ajallaan rahapelejä. Näistä monet ovat ns. kolikkopelejä, ja kolikkopelit kuuluvat monen suomalaisenkin nettipelaajan suosikkipelien listalle. Niitä voi pelata demoversioina ilman rahaa, tai sitten rahalla – avaamalla ensin oman pelitilin nettikasinolle, joita on tarjolla suomeksikin melkoinen valikoima. Kolikkopelit ovat siitä tasapuolisia kaikille pelaajille, että niiden jokainen kierros perustuu 100% sattumaa – eli kuka tahansa voi voittaa, ja kuka tahansa voi hävitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *