Moottoriurheilussakin voi lyödä vetoa

Monet harrastavat nykyään vedonlyöntiä ja esimerkiksi urheiluvedonlyönti kasvattaa suosiotaan koko ajan. Suosituimpia urheiluvedonlyönnin kohteita ovat tietysti jalkapallo ja jääkiekko, mutta vetoa lyödään myös monissa eri muissa lajeissa kuten hevosurheilussa, koripallossa, hiihdossa jne. Periaatteessa vetoa voi lyödä missä lajissa tahansa.

Suomalaiset ovat tunnetusti menestyneitä jääkiekossa, mutta se ei ole suinkaan ainoa laji, jossa menestystä on saavutettu. Suomi tunnetaan niin ikään moottoriurheilussa, kuten formula- ja rallikisoissa tehdyistä saavutuksista. Vedonlyönti moottoriurheilussa ei kuitenkaan ole vielä samalla tasolla moneen muuhun lajiin nähden, mutta vedonlyöntikohteita on silti jo varsin mukava määrä. Voitollinen vedonlyönti on siis mahdollista moottoriurheilussakin, mikäli tietää lajista tarpeeksi paljon, kuten sen edustajien tuloshistoriasta sekä lajin ominaispiirteistä ja muuttuvista tekijöistä. Ennen kuin vetoa alkaa lyömään, kannattaa kuitenkin hieman tutkia erilaisia vedonlyöntisivustoja.

Vedonlyönti eri sivustoilla

Vetoa voi tosiaan lyödä nykyään monessa eri urheilulajissa ja lukemattomilla eri sivustoilla. Joskus voi olla vaikea päättää tai ylipäätään tietää, millä sivustolla vedonlyöntiä kannattaisi harrastaa. Toisille sivustoille pitää esimerkiksi rekisteröityä, ja käyttäjätilin luomisen yhteydessä tulee itsestään luovuttaneeksi erilaisia tietoja kyseiselle sivustolle. Toiset sivustot ovat sen sijaan rekisteröintivapaita. Vedonlyönti ilman rekisteröitymistä tekee vedonlyönnistä nopeampaa ja helpompaa. Kyseisillä sivustoilla pääsee nimittäin lyömään vetoa saman tien ilman, että tarvitsee täytellä rekisteröintilomakkeita tai lähetellä sivustolle eri dokumentteja henkilöllisyyden varmistamiseksi.

Vedonlyönti sivustoilla, joille ei tarvitse rekisteröityä, on siis näin ollen myös turvallisempaa. Henkilöllisyyden pystyy vahvistamaan esimerkiksi oman verkkopankin kautta, ja sivustoille ei tosiaan tarvitse luovuttaa omia henkilökohtaisia tietojaan. Tästä syystä vedonlyönti ilman rekisteröitymistä onkin kasvattanut koko ajan suosiotaan, ja yhä useammat sivustot myös tarjoavat kyseistä vaihtoehtoa vedonlyönnin harrastajille.

Moottoriurheilun vedonlyöntikohteet

Vaikka moottoriurheilussa ei ole yhtä paljon vedonlyöntikohteita kuin monessa muussa lajissa, on tapoja lyödä vetoa silti useampia. Yksi yleisimmistä tavoista on lyödä vetoa kahden kilpailijan välillä siitä, kumpi sijoittuu paremmin. Vetoa voi toki lyödä myös kisan voittajasta. Tällöin vedonlyönnin voittaminen voi olla kuitenkin haastavampaa, sillä moottoriurheilu on yksilöurheilua. Sen sijaan että veikattaisiin voittajaa esimerkiksi vain kahden eri joukkueen välillä, saattaa kisassa olla mahdollisia voittajia useita kymmeniä.

Vetoa voi lyödä yksittäisen kisan voittajan lisäksi koko kauden voittajasta. Tämän lisäksi voi veikata esimerkiksi kuinka suurella aikaerolla kisa voitetaan, kuka keskeyttää kisan ensimmäisenä tai vaikkapa kuinka monesti turva-auto tulee radalle. Erilaisia vedonlyöntimahdollisuuksia on siis moottoriurheilussakin, ja niitä tulee aina tasaisin väliajoin lisää.

Moottoriurheilu on hyvin arvaamatonta, ja siitä vedon lyöminen vain lisää jännitystä, jota lajin seuraamisesta saa. Yhdessä osakilpailussa loistavasti ajanut kuljettaja voi seuraavassa kilpailussa ajaa aivan päinvastoin, ja kuljettajan menestykseen vaikuttavat hänen omien taitojensa ja auton lisäksi mm. niin kilparata kuin kuljettajan tallikin. Ikinä ei voi ennustaa, mistä mahdollinen epäonnistuminen johtuu, ja kuka kisan voittaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *