Saabilta uusi häirintäohjus Gripeniin

Saabin tarjous Suomen HX-hävittäjähankkeeseen sisältää edistykselliset elektronisen sodankäynnin järjestelmät, jotka koostuvat EAJP-säiliöstä (Electronic Attack Jammer Pod) ja pitkälti Suomessa kehitetystä uudesta LADM-häirintäohjuksesta.

Saabin tarjous Suomen HX-hävittäjähankkeeseen sisältää sekä Gripen E/F -hävittäjät että GlobalEye-valvonta- ja varhaisvaroituskonejärjestelmän.

Osana Gripen E/F:n elektronisen sodankäynnin kykyä Saab esittelee nyt uuden LADM-häirintäohjusjärjestelmän (Lightweight Air-launched Decoy Missile). Häirintäohjus ja uusi EAJP-säiliö (Electronic Attack Jammer Pod), joiden koelennot Saab aloitti vuonna 2019, varmistavat, että Suomen ilmavoimien lentäjät ovat suojassa vastustajan tutkilta ja ohjuksilta.

Uusi häirintäohjus toimii harhautus- ja häirintäjärjestelmänä haastavimmissakin olosuhteissa. Se on kokoaan suurempi lisä, koska se vähentää tehtävän suorittamiseen tarvittavien ohjusten ja lentokoneiden määrää. Häirintäohjus voi häiritä ja estää vastapuolen toimintaa tai vaihtoehtoisesti luoda vääriä kohteita maalinhaulle, seurannalle, tulenjohdolle ja ilmatutkille.

Suomelle antamassamme tarjouksessa, jossa yhdistetään Gripen E/F:n ja GlobalEye:n lisäarvo, suojataan Suomen yhteiskuntaa ja rajoja tarjoamalla sekä kattava tilannetietoisuus että todellinen pelotevaikutus.

Tänään esittelemämme häirintäohjus on vahva lisä Gripen E/F:n sisäänrakennettuun elektroniseen vaikutuskykyyn. Uusi häirintäohjus on pitkälti kehitetty Suomessa, mikä vahvistaa tarjoustamme Suomelle entisestään, sanoo Saabin Aeronautics-liiketoiminta-alueen johtaja Jonas Hjelm.

Uuden häirintäohjuksen kehittäminen tarkoittaa, että Saab laajentaa Tampereella sijaitsevaa Saab Teknologiakeskusta rekrytoimalla lisää asiantuntijoita. Saab on myös Aalto-yliopiston strateginen yhteistyökumppani. Saabin ja Aalto-yliopiston yhteistyön puitteissa on käynnissä yli 10 kehittyneen sensoriteknologian ja tekoälyn tutkimushanketta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *