Volkswagen Poznań: Tehtaan laajennus uuden Caddyn valmistusta varten on loppusuoralla

Volkswagenin Poznańin tehtaan laajennus on kestänyt kaksi vuotta ja nyt valmistelut uuden Caddyn tuotantoa varten ovat lähes valmiit. Uudistuksen aikana tehtyihin muutoksiin sisältyi mm. logistiikkahallin rakentaminen, korinrakennusosan laajennus sekä tehdasalueen uudelleenjärjestelyt. 

Pääomasijoituksesta noin 90 prosenttia on käytetty tehtaan valmistelemiseksi uusimpien mallien, erityisesti uuden Caddyn tuotantoon. Tuotantolinjaa testataan juuri nyt ensimmäisillä ajoneuvoilla ja sarjatuotanto alkaa syyskuussa. Kasvatamme tuotantoa jatkuvasti ja maksimikapasiteetti saavutetaan vuonna 2021, kertoo Volkswagenin Poznańin tehtaanjohtaja Dietmar Mnich

Tehdasalueiden yhdistäminen ja uusi logistiikkahalli

Laajennusprojektin ensimmäisessä vaiheessa yhdistettiin tehdasalueen kaksi osaa, joita aiemmin erotti pieni yleinen tie. Seuraava askel oli uuden logistiikkahallin rakentaminen. Siinä on 46 000 m2 varastotilaa Caddy:n ja Transporter 6.1:n komponenteille: moottoreita, puskureita, sivuikkunoita, ovipaneeleita, rintapeltejä ja polttoainesäiliöitä. Koska halli sijaitsee nyt aivan tuotantolaitoksen vieressä, säästetään tulevaisuudessa jopa 260 kahden tehtaan välistä kuljetusmatkaa päivässä.

Korinrakennusosion laajennus – 14 000 m2 lisää tilaa ja 450 uutta robottia

Kahden viime vuoden suurin taloudellinen ja organisatorinen haaste oli korinrakennusosion laajennus: yli 14 000 m2:n halli, jonka varastointikapasiteetti on 200 000 m3. Lisäksi Volkswagen Poznań investoi moderniin teknologiaan: uudessa Caddy-korinrakennusosiossa on 450 uutta monitoimirobottia, jotka mahdollistavat erittäin lujien, kuumamuovattujen metallilevyjen tarkan työstämisen ja hitsaamisen. Samalla tehtaan automaatiotaso nousee 43 prosentista yli 80 prosenttiin. 

Uusia taitoja tuotannossa

Tuotantoprosessien automatisointi tuo mukanaan myös kattavia organisaatiomuutoksia.

Teknologisen kehityksen myötä työntekijöidemme tulee oppia uusia taitoja. Uuden Caddyn korivalmistus vaatii entistä vähemmän manuaalista työtä. Tehtaan ja koneiden hallintaan liittyvät vaatimukset nousevat samaan aikaan moninkertaisiksi. Siksi Poznańin tehtaan tiimejä on kahden viime vuoden aikana koulutettu uusiin tehtäviin yli 1 800 koulutustilaisuudessa, kertoo HR- ja hallintojohtaja Jolanta Musielak.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *