Hyvää isänpäivää kaikille isille

Giantmotor.fi ottaa kantaa tänään tämän viikon isänpäivään, joka yllättäen ei ole kovin kansainvälisesti sovittu erikoispäivä, sillä monessa maassa sitä vietetään aivan eri aikaan. Meille tuttu marraskuun toinen sunnuntai on itseasiassa vaan täällä Pohjoismaissa ja Virossa ja esimerkiksi alkuperäinen lähtö ja syntymäkoti USA viettää isänpäivää kesäkuun kolmas sunnuntai.

Hyvinvointia isälle

Mitä jos tänä vuonna mietitään yhdessä isille jotain hyvinvointiin liittyvä lahjoja? Niitä nimittäin voi olla aika erilaisia, riippuen minkälaista hyvinvointia on mielessä.

Jos esimerkiksi isäsi on tupakoitsija ja haluaisit auttaa häntä pääsemään siitä eroon, voisit ehdottaa tai jopa tilata hänelle nikotiinipusseja täältä, ja siten yrittää auttaa vähitellen pääsemään eroon tupakasta.

Toinen hyvinvointia lisäävä teko on tarjota isälle jotain sellaista, mistä hän pitää. Jos isä esimerkiksi tykkää moottoreista niin ensimmäisen kuvan tyyliin voisit viedä hänet pienlentokoneella lennolle tai vuokrata päiväksi urheiluauton ja tarjota isälle mahdollisuuden päästä ajamaan sillä esimerkiksi paikalliselle tai läheiselle radalle? Parilla sadalla saat isälle muskeliauton päiväksi.

Isä brittipubiin

Onko isäsi pubi-ihmisiä? Mitä jos veisit hänet lähimpään brittipubiin, otatte parit tuopit, heitätte dartsia ja keskustelette läpi elämän eri vaiheita. Olut rentouttaa ja dartsin peluussa voisit antaa isän kerrankin voittaa. Samalla voisit tarjota isälle illallisenkin samassa ravintolassa, mikäli se on hänen mieleisensä, tai sitten jatkatte matkaa sopivaa ravintolaan. Vai onko isäsi sittenkin enemmän kotona pitsaa syövä, joten tilaa etukäteen kotiinkuljetuksella parit sopivat pitsat ja viettäkää ilta katsellen suoratoiston kautta omia suosikkejanne.

Pubi-ilta yhdistettynä elokuvaan voi olla juuri sitä, mitä isäsi ei varmasti osaa sinulta odottaa, mutta jota hän arvostaisi todella paljon. Vai onko isäsi kuitenkin enemmän fine dining kavereita, jonka jälkeen tai jota ennen käydään katsastamassa paikalliset taidegalleriat?

Isän mukaan mennään isänpäivänä, tavoitteena mahdollisimman kiva päivä isällä, vaiko?

Varaa aika hierojalla

Hieronta on aina hyvä lahja aikuiselle ihmiselle. On työ tai harrastus mikä tahansa, hyvä hieroja osaa aina löytää ne kehon solmukohdat ja päästä avaamaan lihaksia hyvällä hieronnalla. Totta kai pitää isältä ensin tavalla tai toisella varmistaa, että hieronta on hänen mielestään ok, ja sitten vain hakea paikalliselta ammattilaiselta lahjakortti, joita aivan varmasti on saatavilla.

Hierontapalveluita on saatavilla monen tasoisia ja monen laisia lähes jokaisesta suomalaisesta kunnasta, joten kannattaa vähän kysellä ennenkuin varailee, ettei rahat mene aivan hukkaan.

Kuntotestaus

Onko isäsi liikkuja, liikuntaintoilija? Mitä jos sopisit paikallisen urheiluseuran tai urheiluopiston tai vastaavan kanssa isällesi kuntotestauksen? Tällaisia kun on saatavilla vähän sieltä sun täältä ja se auttaa isääsikin tietämään tarkemmin oman kuntonsa tason.

Kuntotestaus toteutetaan yksilöllisesti niin, että se sisältää tarvittaessa kuormituskokeen ja testipalautteen lisäksi esimittauksia ja lääkärintarkastuksen. Sopiva kokonaisuus räätälöidään ajanvarauksen yhteydessä. Kuntotestien johtoajatuksena on suorituskyvyn ja fysiologisten vasteiden mittaaminen sekä harjoittelun yksilöllinen ja turvallinen ohjeistaminen tavoitteiden, esitietojen, kuormitusvasteiden ja testitulosten perusteella.

Tai jos ei aivan kuntotestaukseen niin lähde isäsi kanssa kävelylle luontoon tai vaikka vain läheiseen puistoon, samalla voitte puhuta teille läheisistä asioista. Keskusteleminen ja käveleminen ovat kummatkin aivan hyviä tapoja viettää isän kanssa aikaa. Samalla voi kokeilla tehdä sen UKK:n kahden kilometrin kävelytestin.

2 kilometrin kävelytesti on tarkoitettu 20–65-vuotiaiden aikuisten kestävyyskunnon testaamiseen. Se sopii henkilöille, joilla ei ole ripeää kävelyä rajoittavaa sairautta tai vammaa tai sydämen sykkeeseen vaikuttavaa lääkitystä. 

https://ukkinstituutti.fi/fyysinen-kunto/kavelytestit/ukk-2-km-kavelytesti/

Teet tai ostat mitä tahansa, tee se oman isäsi mieltymysten mukaisesti. Jos isäsi on rekkakuski, osta vaikka rekan kuvalla varustettu taulu, tai jotain uutta rekan nuppiin – valinnanvaraa nykyisessä maailmassa on vaikka mitä, ja varmasti löydät jotain kivaa isällesi jos niin haluat.

Hyvää isänpäivää kaikille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *