Silja Symphony palaa 28.8.2021 Helsinki-Tukholma-reitille 1,5 vuoden tauon jälkeen

Silja Symphony palaa liikennöimään Helsinki-Tukholma-linjalle yli puolentoista vuoden tauon jälkeen. Ensimmäinen lähtö on Tukholmasta perjantaina 27.8.2021 ja Helsingistä lauantaina 28.8.2021. Silja Symphony teki kesän aikana yhteensä 24 erittäin hyvin onnistunutta Ruotsin sisäistä risteilyä.

Liikennöinti Helsinki-Tukholma-reitillä oli keskeytettynä koronapandemian aiheuttamista matkustusrajoituksista johtuen. Sisaralus Silja Serenade palasi reitille elokuun alussa ja vihdoin 1,5 vuoden tauon jälkeen molemmat laivat pääsevät kuljettamaan matkustajia sekä tärkeää rahtia suoraan Helsingistä Tukholmaan.

”Huomaamme matkojen varausmäärissä sekä nettisivujemme vierailumäärissä piristymisen merkkiä. Uskomme, että nyt kun yhä isompi osa suomalaisista on saanut kaksi rokotetta, uskaltavat hekin matkustaa ruotsalaisten, virolaisten ja muiden eurooppalaisten tapaan”, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Kesällä molemmat laivat tekivät matkustusrajoituksista johtuen risteilyjä kotimaisiin kohteisiin: Silja Serenade liikennöi Helsingistä Maarianhaminaan tehden Päivä Maarianhaminassa -risteilyitä ja Silja Symphony teki risteilyjä Tukholmasta Visbyhyn, Ystadiin ja Höga Kustenille.

Matkustus Ruotsiin on helppoa rokotetuille

Ruotsiin pääsee matkustamaan Suomesta ilman todistuksia, testejä tai karanteenia, ja Suomeen pääsee kahdella rokotteella palaamaan vapaasti ilman testejä tai karanteeneja. Lapsiperheille matkustus on myös sujuvaa, sillä vuonna 2006 tai sen jälkeen syntyneet lapset eivät tarvitse koronatestejä tai -todistuksia.

”Nyt jos koskaan pitäisi risteillä tai tehdä päivämatka Tukholmaan tai Tallinnaan! Kohteissa ja laivoilla on todella rauhallista. Etäisyyttä muihin matkustajiin on isoilla laivoillamme helppo pitää. Suomalaisilla on patoutunutta matkustustarvetta ja lyhytkin irtiotto arjesta naapurimaihin piristää alkavaa syksyä”, sanoo Margus Schults.

Lue ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista: https://www.tallinksilja.fi/koronavirus

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä ja Turussa sekä tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 250 ja merellä noin 700 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

Pelaamisen ohessa ei pidä unohtaa liikuntaa, lue vaikka Sim Liivik ajatuksia. Ja kaiken tekemisen, opiskelun ja mahdollisen itsensäkehittämisen parissa, kannattaa miettiä niitä omia talousasioitakin, ja siinä mielessä pienlaina saattaa olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaiken uuden oppimisen ohessa mieleesi tuleekin tehdä kotiisi retrosisustus. Retro voi tulla vastaan ihan tulevana jouluna, esimerkiksi pakkausmateriaalit – niissä kun alkaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja jo aivan kotioloissakin. Ps. tiedätkö muuten mikä Budbee on, ja mitä se toi tullessaan Suomeen? Ja muute joulusta puheenollen, mitä jos tänä jouluna teettäisit julisteet omasta kuvasta, tai jopa t-paidan omalla tekstillä ystävällesi? Tai miksei vaikka The Witcher eli noitusin kirjojen ja TV-sarjan innoittamana jotain sinnepäin?

Entäs sitten se turvallisuus ja netissä pelaaminen? Nettiliikenne lienee hyvin suojattua, mutta muuten kannattaa miettiä niitä VPN-ratkaisuja, yritysturvallisuutta ja sitä oman laitteen turvasovelluksia, ovat ne kunnossa, ja ovatko oman laitteesi sovellukset edes ajan tasalla eli päivitettyjä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *