Valmet toimittaa kuitulinjan modernisoinnin CENIBRAn sellutehtaalle Brasiliaan

Valmet on valittu toimittajaksi CENIBRAn Belo Orienten sellutehtaan kuitulinjalaitos 1:n modernisointiin Brasiliassa. Kuitulinja valmistellaan kapasiteetin lisäykseen niin, että se voi tuottaa 100 000 tonnia enemmän sellua vuodessa. Käynnistys tapahtuu suunnitelmien mukaan syyskuussa 2023.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin. Tämän tyyppisen ja laajuisen tilauksen kokonaisarvo on yleensä noin 25–40 miljoonaa euroa.

Kuitulinjalaitoksessa käytetään viimeisintä saatavilla olevaa teknologiaa. Modernisointi on osa CENIBRAn projektia sellutehtaan kapasiteetin kasvattamiseksi. Onnistuneiden valkaisulinja 3:n (2016) ja valkaisulinja 2:n (2018) toimitusten jälkeen Valmet ja CENIBRA sopivat uusimman Valmet TwinRoll -puristinteknologian toimittamisesta ja asentamisesta linjan 1 modernisointiprojektia varten. Modernisointiprojektin tavoitteena on vähentää sekä valkaisuprosessin kemikaalien kulutusta että ympäristövaikutuksia.

”Vuosien kuluessa CENIBRA on pyrkinyt tasapainoon tuotantotoimintojen ja ympäristötehokkuuden välillä etsimällä jatkuvasti parannuksia selluntuotannon prosesseihin kestävän kehityksen projekteilla ja teknologisilla innovaatioilla. Uusi sellukapasiteettia kasvattava kuitulinja on askel eteenpäin tällä matkalla”, sanoo CENIBRAn teollinen johtaja Júlio Ribeiro.

”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että CENIBRA on jälleen valinnut Valmetin. Uusi projekti osoittaa yhtiön luottamuksen Valmetin teknologiaan ja toimituskapasiteettiin. Viimeisin valkaisuprojekti oli haaste kummallekin yhtiölle, ja saavutimme siinä erinomaiset tulokset. Yhteistyön CENIBRAn kanssa odotetaan jatkuvan sitoutuneesti hyvän viestinnän tukemana. Kun yksittäiset keskeiset prosessiosat päivitetään uusimman teknologian mukaisiksi, ympäristövaikutuksia voidaan vähentää merkittävästi ja samalla kasvattaa tuotantoprosessin suorituskykyä”, sanoo Valmetin Etelä-Amerikan alueen kuitulinjojen myyntipäällikkö Igor Panassol.

Toimituksen tekniset tiedot

Toimitus sisältää happidelignifiointivaiheen sekä neljä uutta pesulaitetta ruskean massan pesuun ja delignifioinnin jälkeen tapahtuvaan pesuun. Pesussa käytetään Valmet TwinRoll -puristinteknologiaa, jonka etuihin kuuluu helppo kunnossapito, pieni energiankulutus ja korkea käyttöaste.

Tietoja asiakkaasta
Celulose Nipo-Brasileira S.A. eli CENIBRA on yksi maailman suurimmista valkaistun eukalyptussellun valmistajista. Yhtiön vuosituotanto on noin 1 200 000 tonnia. Siitä yli 90 % menee vientiin. CENIBRA toimii 54 kunnassa Minas Geraisin osavaltiossa. Osoituksena laatutyöstään CENIBRAlla on ISO 9001-, ISO 14001- ja ISO IEC 17.025 -sertifikaatit sekä FSC (Forest Stewardship Council)- ja CERFLOR (National Program of Forestall Certificate) -sertifikaatit. Sellun jäljitettävyys voidaan tehdä metsästä asiakkaalle tai asiakkaalta metsään.

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Automaatiojärjestelmillä ja virtauksensäätöratkaisuillamme palvelemme vielä laajempaa prosessiteollisuuden asiakaskuntaa. 

Tavoitteenamme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa. 17 000 ammattilaistamme työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä.  

Yhtiöllä on yli 220 vuoden teollinen historia ja vahva näyttö jatkuvasta parantamisesta ja uudistumisesta. Vuonna 2022 yhtiö saavutti merkittävän merkkipaalun, kun virtauksensäätöyhtiö Neles sulautui Valmetiin. Sulautuneiden yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2021 oli noin 4,5 miljardia euroa. 

Valmetin osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä, ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa. 

Seuraa Valmetia:

valmet.fi| Twitter | Twitter (IR) | LinkedIn | Facebook | YouTube | Instagram | Instagram (IR) | 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *